Вече са ясни участниците, отличени в тазгодишното издание на Националния литературен

...
Вече са ясни участниците, отличени в тазгодишното издание на Националния литературен
Коментари Харесай

Две ученички от Лом се отличиха на национален литературен конкурс

Вече са ясни участниците, отличени в тазгодишното издание на Националния книжовен конкурс " Яна Язова 2024 ", който се провежда от библиотеката при Народно читалище " Постоянство 1856 " в Лом с поддръжката на Общината.
В раздела за есе на тематика " Моят роден град Лом " са наградени две девойки, които са възпитанички на локалното Средно учебно заведение " Димитър Маринов ". Първото място е за десетокласничката Рая Йорданова, а второто е за единайсетокласничката Кристалина Веселинова. 
Рая обича родното си място и го разказва по най-красивия метод:
" Лом е дребен, само че хубав град. Тук са ми приятелите и фамилията ми... Най-хубавото място за мен е площадът, където се събират разнообразни хора и можеш да видиш всеки...В Лом се намира едно от първите читалища в България... Тук се показват вълнуващи постановки... Знам, че желая да бъда потребна на хората и на себе си, а моя роден град Лом постоянно ще го нося в сърцето си... Ще продължа да пиша, по този начин си показвам възприятията и мислите... Благодаря на госпожа Елеонора Йорданова, която ми преподава по български език и ме насърчи да вземам участие в този конкурс и на госпожа Аделина Димитрова, която ми вдъхна обич към историята ".
Кристалина показва в есето родния си град Лом в действителни краски, както с хубавите, по този начин и с неприятните му страни. 
" Реших да напиша истината по какъв начин виждам Лом през моя взор. За хубавите моменти и за действителността, и за минусите на града и по какъв начин можем да ги изправим... Много рядко се прави нещо за архитектурата на града ни и има безработица. Хубавите неща- паркът ни, реката, изгревът и залезът, хората са отзивчиви, имаме читалище и спектакъл... Лом не е единствено място, а възприятие... Чрез писането си се показвам и пиша истината, а не неистини ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР